Избрани Новини

Илко Стоянов спря изплащането на обезщетения на трима от екипа на предишния кмет

Договорените щедри обезщетения са за над 48 хиляди лева

Кметът на Благоевград Илко Стоянов е спрял изплащането на обезщетения от по шест заплати на трима от заместниците в екипа на предишния градоначалник Румен Томов, предаде БНР.

Тримата заместник-кметове са били освободени от четвъртия си колега  Ясен Попвасилев, който отговаряше за финансите на общината и временно изпълняваше длъжността кмет до обявяване на резултатите от частичните избори в Благоевград.

Договорените щедри обезщетения  са за над 48 хиляди лева, каза на брифинг новият кмет Илко Стоянов:

"Обезщетенията, които са договорени от изпълняващият длъжността кмет с другите заместник-кметове, няма да бъдат изплащани от мен, за което съм издал разпореждане. Не считам за морално, не считам за справедливо да бъдат изплащани такива обезщетения, които са договаряли всъщност помежду си между самите заместник-кметове на предишния кмет".

Кметът на Благоевград е започнал дисциплинарни производства и срещу юриста и главния секретар на общината заради това, че не са оспорили наложена  от управляващия орган санкция от над 3 милиона лева по реализацията на проект за  депото за отпадъци:

"В момента изследвам едно дело за финансова корекция за над три милиона лева, което поради някаква причина не е оспорено от община Благоевград", каза Стоянов.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)