Избрани Новини

Лекарят на Стойчо Кацаров: Продаде ме за дребни политически дивиденти

По думите му Кацаров е бил в болницата, но не е спал в лечебното заведение по негово желание

Диагнозата идва от лъжа, но един лекар не може да не прави разлика между диагноза и заглавие на клинична пътека. Toва каза завеждащият Клиниката по вътрешни болести на "Пирогов" доц. д-р Петър Атанасов пред БТВ.

Повод за неговото изявление е твърдението на служебния здравен министър, че от "Пирогов" са му издали фалшива диагноза. Доц. Атанасов опроверга неговите твърдения. Той представи документи в своя защита, на които се вижда, че диагнозата е различна от името на клиничната пътека. 

"Направих го като за брат, а той се оказа Павлик Морозов (дете, което беше обявено за герой в СССР, защото предало баща си на комунистическата власт - бел. р.), продаде ме за дребни политически дивиденти", каза доц. Атанасов, който отбеляза, че със служебния министър на здравеопазването са дългогодишни семейни приятели, но това вече е приключило.

"Това е епикриза за преболедуване от определено заболяване, различно от COVID-19. Всъщност това е епикриза за периода на изследвания на пациент с пост COVID синдром. Проявил съм лична ангажираност", обясни лекарят, показвайки документа.

По думите му Кацаров е бил в болницата, но не е спал в лечебното заведение по негово желание.

"Помолих съпругата му да го докара на контролни изследвания, за да преценя какво и как да направя и дали има нужда от допълнително лечение и профилактика. Да се отнеса към него, както съпругата му се отнася към мен като мой лекар. Направих го, за да не плаща скъпи изследвания", заяви Атанасов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов