Избрани Новини

С оперетен концерт Камерна опера - Благоевград закрива сезона

Оперетната гала "Искри от оперетната класика” е един музикален фойерверк

С концерт Камерна опера - Благоевград завършва своя 49-ти творчески сезон. "
Един не лек сезон, изпълнен с много здравословни изпитания във време на пандемия, но и с прекрасни концерти и нови премиерни заглавия, които наред с представянето в Благоевград, вече представихме и в София, Сандански, Струмяни, а тази събота – на 17 юли, ще ги види и оперната публика в Банско. Във времена на изпитания трябва да осъзнаем колко е важно да се подкрепяме, да бъдем сплотени и да бъдем заедно! И да обичаме Изкуството, защото, дори не осъзнаваме колко много ни дава то!
В „Летни оперни вечери на открито“ Камерна опера Благоевград ще представи на гражданите и гостите на Благоевград оперетната гала „Искри от оперетната класика” – един музикален фойерверк с красиви арии и дуети от назабравимите оперети на Калман, Лехар, Щраус-син, Целер, Дунаевский, Птичкин.
Ще чуете красивите и завладяващи гласове на солистите на Камерна опера Венера Мелеки, Михаил Михайлов, Юрий Николов и на нашия гост-сопран Емилия Кирчева.
Оркестърът на Камерна опера е с концертмайстор Стоил Богданов и диригент маестра Светлана Галианова.
Водещ на концерта ще бъде очарователният солист на Камерна опера Георги Димитров."
Заповядайте на оперетната гала „Искри от оперетната класика” на Камерна опера - Благоевград на 15 юли, четвъртък, 20.30 ч., площад „Македония” – открита сцена пред Камерната опера.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов