Избрани Новини

Банско е правилната дестинация за лятото

Подреждат изложбата на Васил Харалампиев "Светлинки от багри”

Само след броени дни в Банско отново ще се съчетаят по неповторим начин традициите, съвременното изкуство и класическата музика.
В Туристическия информационен център ще бъде подредена изложбата на Васил Харалампиев „Светлинки от багри”, а пред него, под звъна на часовника на кулата камбанария на църквата „Света Троица”, майстори ще изработват сувенири от тъкани в петък следобяд и ще ваят скулптури на лица в събота по същото време. В събота може да бъде видяна и чута и автентична фолклорна програма на музиканти-самодейци на пл.”Възраждане”.
Община Банско и Камерна опера Благоевград канят жители и гости на града на две оперни комедии на 17 юли от 19.30 часа и от 21.00 часа. Те ще бъдат представени на открита сцена на пл.”Никола Вапцаров“.
„Капелмайсторът” е оперен спектакъл за малки и големи, в който публиката се запознава с класическия оперен оркестър и музикалните инструменти в него. А „Слугинята-господарка“ е най-популярната от оперите на Перголези, с която той става основоположник на създаването на опера буфа – опера-комедия.
До края на месец юли може да бъде посетена изложбата на художника на Банско Чавдар Тепешанов в Дома на изкуствата към Музеен комплекс Банско. В нея са подредени 80 маслени картини на майстора на четката.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)