Избрани Новини

Само за седмица в Благоевградско са унищожени близо 6 тона канабис

Открити са в зелищата на Яворница, Коларово, Самуилово и Хърсово

През изминалата седмица на територията на общините Петрич и Сандански, от полицейски служители на ОДМВР-Благоевград е проведена акция по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества, при която е открит, окосен и унищожен около 5 881 килограма канабис.

В хода на акцията, в два обезлесени участъка в местността Дреновица, землище на с.Самуилово, община Петрич, полицейските служители са открили засадени общо около 838 бр. тревисти растения, с общо тегло около 2 610 килограма, които след направен полеви тест са реагирали положително на канабис.

Засадени около 153 тревисти растения с общо тегло около 523 килограма са намерени в обезлесен участък от Държавен горски фонд в местността Лъжец, землище на с.Яворница, община Петрич, като на място е открита и около 2,5 килограма полусуха тревиста маса, които след направен полеви тест са реагирали положително на канабис.

В нива в местността Манчовица, землище на с.Коларово, полицейските служители са открили и унищожили около 900 бр. засадени канабисови растения, чието общо тегло е около 2 700 килограма.

Унищожени са и около 50 бр. канабисови растения с общо тегло около 48 килограма, засадени в местността Каканци, землище на с.Хърсово, община Сандански.  

По случаите са образувани досъдебни производства. Работата продължава.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов