За децата на Петрич – нов атракцион в градския парк (снимки)

Към момента Ropeland се използва и като терапия при деца с аутизъм

Вече е готово за ползване атрактивно въжено съоръжение - Ropeland, коeто ще радва децата от 3 до 12 години в градския парк в Петрич с различни възможности за забавления – напълно безопасно. Ropeland е монтиран в източната част на парка, непосредствено до площадката за игра на деца от 0 до 3 години. Новата придобивка е закрепена към носеща конструкция, изградена по стандарт за тази цел. За изработката на Ropeland е използвано високоустойчиво полиестерно въже.

Формата на съоръжението позволява свобода на движенията на децата, допринася за развитие на творческите им умения и физически активности. Основните забавления са катерене, прескачане, търкаляне, промушване в тунели, ориентация, люлеене и колективни игри – всичко на три нива. Към момента Ropeland се използва и като терапия при деца с аутизъм и различни проблеми, свързани с фината моторика заради многото цветове, геометрични форми и възможността за допир до възлите на мрежата. Желателно е децата да играят в съоръжението без обувки, за да не се замърси, има поставена за безопасност и удобство и ударопоглъщаща настилка.

Новият Ropeland включва също четири броя плетени люлки под формата на топки. Монтирани са камери за видеонаблюдение с идеята да не бъде допуснато посегателство, както и да се установи извършител, ако въпреки това се случи. Има и осветление, подходящо за допълване на оформения нов кът за игра на децата. Снимка на Деня

Щрихи от Плевен