Избрани Новини

Янка Рупкина и Илиян Йорданов с нов дует (видео)

Авторската песен "Станку ле“ направи своята премиера в ефира

Авторската песен „Станку ле“ направи своята премиера в ефира на Фен Фолк ТВ. Тя е в изпълнение на легендарната Янка Рупкина и талантливия Илиян Йорданов. Двамата майсторски ни поднасят красив песенен разказ за млад момък, който се влюбва в момата Станка.
Музиката и текстът са дело на самия Илиян Йорданов.
„Беше съботен ден и се събудих в прекрасно настроение. Бях се замислил за една девойка Станка- Станислава. Тя е една млада, красива девойка, която живее в гр. Радомир, но корените са й от село Егълница. Спомням си мой познат бай Васо ни запозна първо с нейния вуйчо, после с нейната баба и накрая с нея - много чаровна и красива.“, разказва историята на песента изпълнителят на Диапазон Рекърдс. „И затова реших да посветя песен на нея и така се роди мелодията в главата ми. Два дни след това отидох на гости при леля Янка. Беше направила един хубав кекс, една пухкава баница. Беше й помогнала народната певица Величка Стамболова, която също като нея е и добър кулинар, освен талантлива и харизматична певица. И така седнахме тримата на масата и аз им затананиках мелодията. Разказах им и за Станка. И Янка Рупкина с нейния омаен глас започна да пее и да съставя текста, аз покрай нея и така се роди тази наша нова авторска песен.“, щастлив е Илиян.
За аранжимента двамата дуетни партньори се доверяват на Иван Иванов, а видеоклипът е заснет в покрайнините на София и е режисиран от Ненчо Касъмов.
„Станку ле“ може да гледате в ефира на Фен Фолк ТВ и в официалния YouTube канал на медията на адрес: https://www.youtube.com/watch?v=LIyueprPKH8&ab_channel=FenFolkTV



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов