Избрани Новини

20.53% е избирателната активност към 18 часа в община Благоевград

Своя вот са дали 13 450 избиратели от имащите право на глас 65 507

20.53% е избирателната активност към 18 часа на балотажа в частичния избор за кмет на община Благоевград. В абсолютни числа до този час своя вот са дали 13 450 избиратели от имащите право на глас 65 507, предаде БНР.

В ОИК е получен 1 сигнал от секцията в село Рилци. „Явно има напрежение, което е възникнало между членовете на секцията. Сигналът не е за извършено нарушение, а за конфликт между членовете на секционната избирателна комисия, които отправят помежду си обидни квалификации“ – каза на брифинг Мартин Бусаров, председател на Общинската избирателна комисия.

Той уточни, че по-рано днес е разгледан сигнал от същата секция във връзка с действията на членовете на комисията. „В този сигнал се твърдеше, че председателят и част от членовете помагат на избирателите да гласуват, като им обясняват твърде близо до машината какви действия да предприемат за гласуване, и не спазват необходимото отстояние от 2 метра, каквито са указанията на ЦИК." Сигналът е проверен и са направени необходимите методически указания.

Заместник-председателят на Общинската избирателна комисия Йордан Симонски обяви, че най-ниска е избирателната активност в секция № 99 в ромската махала – 6.13%. Най-висока е активността на избирателите в 147 секция – Дома за възрастни хора – 87.04 и в село Мощанец – 122 секция, където към 18 часа са гласували 84.38% от имащите право на глас.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)