Избрани Новини

Един нов случай на COVID-19 и седем оздрaвели в Русенско за изминалите 24 часа

Един нов случай на COVID-19 в Русенско отчитат от Регионалната здравна инспекция за изминалото денонощие. Става дума за лице от община Русе. Междувременно за последните 24 часа излекуваните се увеличиха с още седем души, а починали с положителен тест за коронавирусна инфекция няма. От началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско са 14256, а преболедувалите достигнаха 13271. Активните случаи са 73. По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 23 души, като 8 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 123, от които 20 са за интензивни грижи.

Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега са 905, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 518 от тях са мъже, 387 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация – Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че област Русе се намира на осмо място по заболеваемост в страната наравно с Видин, Кърджали, Кюстендил, Пазарджик и Разград. Без нови случаи на COVID-19 през вчерашния ден са десет области в страната – Габрово, Добрич, Ловеч, Монтана, Перник, Силистра, Смолян, Търговище, Шумен и Ямбол.

По последни данни до момента в областта са извършени 46933 имунизации, като повторна доза са получили 21977 лица. Само за последното денонощие са поставени 470 ваксини, като 193 от тях са били първи прием на някои от препаратите.

Припомняме, че днес до 14.00 ч. всеки може да получи първа доза от някоя от ваксините срещу COVID-19 без предварително записване на час в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ в Русе. През следващата седмица всеки делничен ден също ще бъде осигурен „зелени коридор“ от 08.00 до 15.00 часа в лечебното заведение.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)