Избрани Новини

Зелен коридор за желаещите да се ваксинират срещу COVID-19

Животът

03-07-2021, 10:06

Снимка:

Област Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

С разяснителна кампания Велико Търново се бори срещу Ковид 19

„Зеленият коридор“ за ваксинация срещу COVID-19 в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ в Русе остава отворен. Това стана ясно от проведена среща между областния управител Борислав Българинов и изпълняващия длъжността директор на Регионалната здравна инспекция д-р Искра Генева. Ваксини без предварително записване на час ще бъдат поставяни днес от 09.00 ч. до 14.00 ч. в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“. През следващата седмица всеки делничен ден в Тубдиспансера също ще има „зелен коридор“. Работното време на кабинета тогава ще е от 08.00 ч. до 15.00 ч.

В имунизационния пункт са осигурени достатъчно количества от различни видове ваксини, така че да може да бъде направен избор между иРНК и векторни препарати. Ваксините, които ще се прилагат са на „Пфайзер“ и „Астра Зенека“. Предвидена е възможност и за ваксинация с „Модерна“.

В останалите имунизационни кабинети продължават да се извършват имунизации съгласно Националния ваксинационен план, реимунизации, както и поставяне на първа доза от съответната ваксина на записалите се в електронната система. Създадена е организация, която да не позволява смесване на отделните потоци. Навсякъде се съблюдава за спазване на противоепидемичните мерки.

По последни данни до момента в областта са извършени 46933 имунизации, като повторна доза са получили 21977 лица. Само за последното денонощие са поставени 470 ваксини, като 193 от тях са били първи прием на някои от препаратите.

 

 

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов