Избрани Новини

Дива мечка нападна жена в парка в Белица (обновена)

Пострадалата е в стабилно състояние в болницата в Разлог

33-годишна жена е нападната от мечка в района на парка Белица в Рила. Пострадалата е откарана в болницата в Разлог. В стабилно състояние е, но с множество рани по ръцете и тялото. Екипът, приел жената коментира, че раните ѝ са сериозни. 

По думите на кмета на Белица Радослав Ревански пред Нова, жената е била в парка заедно с група, за да берат гъби. Атаката на животното е станала малко след пристигането им около 7 часа сутринта. Няколко човека са се развикали и така са изгонили агресивното животно.

На камерите за видеонаблюдение служителите от парка са видели, че мечката обикаля. Бутала е кошери и затова се предполага, че е била гладна. Тя е дива, не е от живеещите там. 

Паркът за танцуващи мечки в Белица се затваря, докато не се обезопаси района. 

На мястото на инцидента има полиция, която прави оглед. Кметът на Белица е поискал разрешение от РИОСВ за отстрел на мечката.

Директорът на Парка за танцуващи мечки Димитър Иванов заяви пред БНР, че доколкото му е известно, за региона това е първият подобен инцидент.

„Мечки се забелязват доста често в региона, той си е населен от кафява мечка. В целия регион има диви мечки – това е част от нашата природа.“

Районът на инцидента се състои от гъста гора, което намалява видимостта, поясни Иванов.

„Може мечката да е била подплашена и да е бягала от друго място. Обикновено мечките са активни, говорим за дивите мечки, рано сутрин и късно вечер.“

Димитър Иванов съветва, когато планираме да посетим регион, за който се знае, че има мечки, да се движим на групи, а в райони със слаба видимост предварително да се вдига шум.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)