Избрани Новини

Отвориха "Илинден – Ексохи“ за преминаването на автомобили

До момента оттам преминаваха само товарни автомобили

Отвориха за автомобили граничния пункт „Илинден – Ексохи“. До момента там беше позволено преминаването само на товарни автомобили в интервала от 7 до 23 часа. От днес през него могат да преминават и леки автомобили, и автобуси.

Още миналата седмица стана ясно, че за да се отпуши трафикът към южната ни съседка, се планира отварянето на пункта. То беше предвидено за сряда – 1 юли, но това не се случи. Причината за еднодневното забавяне бе да се осигурят допълнителни екипи от гръцка страна.

От пресцентъра на Главна дирекция „Гранична полиция“ потвърдиха пред БТА, че от тази сутрин гръцките власти допускат преминаване на територията на южната ни съседка на леки автомобили и автобуси през граничния пункт „Илинден - Ексохи“.

Българските граждани, който пътуват по този начин, трябва да представят отрицателен PCR тест, направен не по-рано от 72 часа преди влизането на територията на Гърция или сертификат за ваксинация срещу COVID-19, направена преди не по-малко от 14 дни, както и с отрицателен бърз антигенен тест, направен до 48 часа преди влизането в южната ни съседка. Тези изисквания важат и за деца, навършили 12 години, посочиха от пресцентъра на ГД „Гранична полиция“.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)