Избрани Новини

В Благоевград откриха възстановения паметник-костница (снимки)

Тук почиват костите на загинали 581 офицери и войници през войните

С тържествен ритуал откриха възстановения паметник-костница на загиналите 581 офицери и войници през Междусъюзническата и Първата световна войни в Горна Джумая, намиращ се на ул.„Александър Стамболийски“ /старите гробища/ в Благоевград.
Възстановяването и изработването на възпоменателните плочи на паметника костница е по инициатива на Националното дружество „Традиция“, Регионален клуб „Георги Измирлиев-Македончето“ и Сдружение „14-ти пехотен Македонски полк“ със съдействието на Общината и Регионалния исторически музей и е реализирано с финансови средства на Министерството на отбраната.
В събитието взеха участие военнослужещи от Военно формирование 26 400 с командир полковник Митко Балтов, Национално дружество „Традиция“, Регионален клуб „Георги Измирлиев-Македончето“ и Сдружение „14-ти пехотен Македонски полк“.
Ясен Попвасилев, вр.и.д. кмет на община Благоевград, изнесе слово в знак на почит и признателност към хилядите знайни и незнайни герои на България. На събитието присъстваха още областният управител Николай Шушков, Стоян Христов, зам.областен управител, старши комисар Георги Кандев, директор на ОД на МВР, Стоян Маламов, заместник- директор на ОД на МВР, граждани и гости на града.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов