Избрани Новини

Отново е Джулай - настъпва утрото на свободния дух!

Световният хит July Morning прозвучава за първи път през 1971 г.

Отново е Джулай. И почитателите на рока с буден и свободолюбив дух отново ще посрещнат изгрева с копнеж за свобода и с почит към безсмъртния хит на Uriah Heep „July Morning".

Традицията да се празнува в нощта срещу 1 юли и да се посреща изгрева на слънцето под звуците на July Morning възниква в началото на 90-те години, но корените й са още в годините на тоталитаризма.

Сред почитателите на рок музиката у нас се заражда протест срещу комунистическата власт, а July Morning се превръща в символ на свободата. Изгревът, олицетворяващ началото, е и знак на надеждата за бъдеще без диктатура.

С течение на времето Джулай морнинг добива все по-широка популярност сред младите хора, като местата, на които се чества, вече се разпростират не само по българското черноморско крайбрежие, но и в повечето големи населени места на страната. Особено популярни са бреговете на реки и всякакви водни басейни, хълмисти местности с възможно най-широка видимост на терена, както и всяко възвишение около големите градове. /Уикипедия/

Световният хит July Morning прозвучава за първи път през 1971 г.

Десетилетията отминават, поколенията се сменят, но поривът, свободолюбието и рокът остават.

 

 Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)