Избрани Новини

ДФК "Орлетата“ от Благоевград са големият победител в Първенството на Свежите супергерои

Включиха се над 70 деца на възраст 7 и 8 години от 8 отбора

Детски футболен клуб „Орлетата“ от Благоевград са големите победители в първия турнир от Първенството на Свежите супергерои, който се проведе на 27 юни в София. Във финалния двубой те надделяха над ФК „Бароко“ с резултат 4:2 и спечелиха Купата на турнира, както и 100 кг. плодове и зеленчуци, осигурени от Kaufland България. Играч от редиците на „Орлетата“ спечели и специалната награда за голмайстор – Даниел Главчев отбеляза общо 6 гола в Първенството, с които заслужено грабна тази титла.

В софийското издание на Първенството на Свежите супергерои се включила над 70 деца на възраст 7 и 8 години от 8 отбора, идващи от 4 града в страната – София, Благоевград, Ботевград и Дупница. На второ място с достойното си представяне се класираха ФК „Бароко“ от София, третото място завоюваха ФК „София спорт“, а четвърти станаха ФК „Витоша 13“ от  София.

Организаторите на Първенството на Свежите супергерои раздадоха много награди на участниците, сред които за най-добър играч, голмайстор, вратар с най-малко допуснати голове и най-полезен играч за отбора си. Всички деца, които се включиха в турнира, получиха и лична грамота за активно участие. Гост на турнира беше Патрик-Габриел Галчев от ПФК „Левски София“, който връчи Купата в Първенството и медалите на първите три отбора.

Следващите турнири в рамките на Първенството на свежите супергерои са в Пловдив на 4 юли, неделя, на паркинга на хипермаркет Kaufland в жк. Тракия (бул. Освобождение 47) и в Бургас на 10 юли, събота, на паркинга на хипермаркет Kaufland в жк. Славейков (бул. Янко Комитов 8). Турнирите са предназначени за деца, родени през 2013 и 2014 година, които членуват в организирани детско-юношески школи, ученици, организирани в училищни отбори, ученически и средношколски школи, обединени детски комплекси. Всеки турнир от Първенството е с регионален характер и в него могат да участват клубове от съответния град и близките до него области.

Първенството на Свежите супергерои се организира от Kaufland България в партньорство с Национална мрежа за децата и има за цел да популяризира активния начин на живот сред подрастващите, да насърчи консумацията на плодове и зеленчуци сред децата и да промотира мащабната програма на НМД за месечно дарителство в подкрепа на благосъстоянието на децата в България.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов