Избрани Новини

В ДГ „Снежанка“ се проведе състезание по повод Националния ден за безопасност на движението по пътищата

Животът

29-06-2021, 15:08

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Отбелязваме Националния ден на безопасността на движението по пътищата

ДГ „Снежанка“ почете днешния Национален ден за безопасно движението по пътищата с весело състезание, в което децата показаха знания и умения за правилно придвижване на пътя. Образователното събитие се проведе на специално създадената площадка в двора на детското заведение, изградена по национална програма на МОН „Осигуряване на съвременна образователна среда“, също така и с доброволческия труд на педагогическия персонал.

По време на състезанието децата трябваше да покажат своите знания за безопасно пресичане на пешеходна пътека, за разпознаване на цветовете на светофара и за придвижването с моторни превозни средства. Персоналът на детската градина беше подготвил истинско забавление за децата, а те от своя страна представиха песни и стихчета. Празникът завърши с разглеждане на полицейската кола на органите на реда, които съблюдаваха за безопасността на децата.

Заместник-кметът на Русе Димитър Недев благодари на персонала на детска градина „Снежанка“, че учи възпитаниците й на ценни знания за цял живот. „Надявам се, когато седнете в автомобила и някой от родителите ви шофира, вие да им правите забележка, ако забравят да спрат на пешеходна пътека, когато минават на червен светофар или говорят по телефона“, допълни той.

На събитието присъстваха още Даринка Василева от РЗИ – Русе и служители на Първо РПУ.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов