Избрани Новини

Ученици запяха хита за Ванга (видео)

Песента е на Ели Кордева, Валентин Велчев и "Светоглас"

Третокласници от Средно училище „Никола Вапцаров“ в Петрич запяха хита „Ванга“ на Ели Кордева, Валентин Велчев и вокален ансамбъл "Светоглас".
Те изпълниха любимата песен на мястото, където обичаните изпълнители заснеха видеоклипа преди година – комплекс „Рупите“. Идеята за това е на учителките им Донка Колева и Зорка Манастариева, а изпълнението бе кулминацията на тържеството по случай завършването на учебната година.
„Няма по-голяма награда от тази - децата да ти запеят песента! Поздравления за третокласниците от СУ “Никола Вапцаров” и за техните учители“ – така коментира във фейсбук страницата си Валентин Велчев, който наскоро получи наградата „Певец на годината“ за успешния си дебют на голямата сцена. „Точно това беше целта – песента да достигне до хората и да се запее“, добави и Ели Кордева, автор на музиката и текста на „Ванга“. Аранжиментът е на петричанина Светослав Лобошки, а продуцент на проекта е Лео Богдановски. Песента и видеоклипът излязоха на 3 октомври 2020 г. в чест на 109-годишнината на Ванга и може да се слуша във всички популярни стрийминг платформи.

Изпълнението на децата:
https://www.youtube.com/watch?v=UtI--02TWD8

Оригиналното видео:



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов