Избрани Новини

"По пътя на римляните" отново тръгват колоездачи

Международното колоездачно състезание е на 28 и 29 юни

За четвърта поредна година екипът на „Хот Спрингс“ в село Баня, съвместно с фирма „Долчини“ и със съдействието на инж. Герчев – кмет на община Разлог, ще проведат международното колоездачно състезание „По пътя на римляните 2021“. Състезателните обиколки ще се проведат в два последователни дни – на 28 и 29 юни.
В понеделник Разлог ще посрещне национални и регионални професионални отбори от над 15 националности – Италия, Франция, Испания, Гърция, Полша, Словакия, Чехия, Австрия, Германия, Унгария, Дания и др. Въпреки трудностите, причинени от епидемиологичната обстановка, в състезанието потвърдиха участие и екипи от Украйна и САЩ.
Стартът ще бъде даден в Разлог днес от кмета инж.Герчев, който за поредна година засвидетелства готовността си да подкрепя спорта в България. Участниците ще изминат над 120 км за около 3 часа в 8 обиколки по маршрут Разлог-Банско-Баня-Разлог.
По време на първия етап от състезанието на центъра в Разлог местни детски клубни отбори ще демонстрират своите способности по футбол, волейбол, таеукондо, ски. В две възрастови категории ще се проведе и детско колоездачно състезание. Специално за жителите на Разлог и околността днес от 15,00 ч. на централния площад ще се проведе кампания под наслов „Заедно променяме диабета: изследвай се, ако мислиш, че си в риск“.
Всички желаещи ще могат анонимно и безплатно да изследват нивата на кръвната си захар и риска от захарен диабет, както и да получат съвети за здравословен начин на живот.
Официалното награждаване на победителите от първия етап ще се проведе на сцената в центъра на Разлог от 19:00 часа.
Вторият етап от международното колоездачно състезание ще стартира на следващата сутрин в Банско. Отново в рамките на 3 часа участниците ще изминат над 130 км по маршрут Банско-Добринище-Елешница-Баня. Церемонията по награждаването както на етапните, така и на финалните победители, ще се състои в Разлог между 13 и 14 часа.
Освен като международно колоездачно състезание, „По пътя на римляните“ е каузата, зад която стоят организаторите „Хот Спрингс“ и „Долчини“, които съвместно с двете общини целят да популяризират района на Разлог, Баня и Банско като целогодишна туристическа дестинация.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)