Избрани Новини

Храмов празник посрещна църквата "Всех святих" в Марикостиново

Черквата в селото е построена в периода 1886 – 1892 година

Неврокопският митрополит Серафим възглави празничната свeта литургия по повод Неделя на Всички светии в петричкото село Марикостиново.

Митрополит Серафим съслужи с протойерей Павел Милушев, архиерейски наместник на Петричка духовна околия, свещеник Георги Добрев, председател на храма, и епархийски дякони. В храмовия празник молитвено съучастваха множество православни християни от селото, както и гости.

Песнопенията бяха изпълнени от проф. протопсалт Йоанис Папахронис с църковни певци от епархията.

В края на тайнството Евхаристия митрополит Серафим се обърна със слово към събралото се множество по повод празничния неделен ден. Той обърна внимание върху подвига и делата на всички светии и праведници, достигнали спасение и живот вечен. Високопреосвещеният митрополит пожела на християните от Марикостиново да бъдат все така ревностни в своята вяра, следвайки примера на всички светии и да имат винаги тяхното молитвено застъпничество.

Храмът в селото е построен в периода 1886 – 1892 година. Опожарен е впоследствие от отстъпващите турски войски по време на Балканската война в 1912 година и е възстановен по време на Първата световна война.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)