Избрани Новини

Домашен арест за водача на катафалка, който сгази и уби жена в Сапарева баня

Мъжът е шофирал под въздействието на амфетамини

Окръжният съд в Кюстендил остави без уважение искането на Окръжната прокуратура за вземане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", по отношение на 30-годишен мъж от Сапарева баня. Той е привлечен като обвиняем за причиняване на смърт по непредпазливост, при управление на МПС след употреба на наркотично вещество. 
Съдът е взел по отношение на обвиняемия мярка за неотклонение "домашен арест", която следва да се изпълнява по адресната му регистрация в Сапарева баня и му указва, че няма право да променя и напуска адреса си без разрешение на съответния орган, съобщиха от съда.
Изпълнението на мярката ще контролира полицейското управление в Дупница. Определението подлежи на незабавно изпълнение, може да се обжалва и протестира пред САС в 3-дневен срок, считано от днес, допълниха от съда.
С постановление на Окръжната прокуратура, мъжът е привлечен като обвиняем за това, че на 22 юни, около 14, 30 часа, на ул."Германея" в Сапарева баня, при управление на катафалка, е нарушил правилата за движение по пътищата, като движейки се назад не е проверил дали пътят зад него е свободен. По непредпазливост той е причинил смъртта на 64-годишна жена от гр.Банкя, която пресичала уличното пътно платно. Деянието пък е извършено след употреба на наркотично вещество- амфетамин, установено с техническо средство.

 




Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)