Избрани Новини

Ученици ще задават въпроси на астронавтите от Международната космическа станция

Велико Търново Лайф

26-06-2021, 10:00

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Ученици от България и от Европа ще имат възможността да задават въпросите си на астронавтите от НАСА и Европейската космическа агенция. Това ще стане на живо чрез видеоконферентна връзка с Международната космическа станция на специално събитие на 26 юли.

 

Историческото живо включване ще бъде кулминацията на събитието „Ало, Космос! Говори България!“. То се координира от Атлантическия клуб в България в партньорство с посолството на САЩ. Министерството на образованието и науката е партньор в инициативата.

 

Въпросите на учениците от страната ще бъдат предварително избрани чрез конкурс. От 21 юни до 2 юли всички ученици между 6 години и 19 години могат да изпращат въпроси на английски език, заснети в кратко видео. Пълната информация за условията на конкурса, изискванията към въпросите и видеата, както и за наградите може да намерите ТУК.

 

Целта на проекта е да се разпали въображението на децата, като ги вдъхнови да отправят мечтите си към Луната, Венера, Марс и отвъд. Целта на Атлантическия клуб е и чрез разширено сътрудничество със САЩ в областта на STEM България да изпрати трети астронавт в Космоса.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов