Избрани Новини

Стартира традиционната акция на Пътна полиция "Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“

През юни са възникнали 6 ПТП, 5 от тях са тежки с 6-ма ранени

Стартира традиционната акция на Пътна полиция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“. Тя се провежда в периода  юни – 31 август, а целта е опазване на живота и здравето на децата през ваканционния летен период. По този повод са планирани както превантивни дейности, така и засилване на полицейския контрол най-вече в летните курорти и малките населени места, където обикновено децата прекарват летните месеци.
Освен провеждането на срещи, беседи и работа с деца в различни формати, целящи да повишат тяхната информираност за безопасното им поведение на пътя, са планирани и множество специализирани полицейски операции с акцент превоз на деца с моторни превозни средства и правилно поведение на пътя с велосипед.

Справка за възникналите ПТП с участието на малолетни и непълнолетни в Кюстендилска област през периода от 1.06. 2020– 31.08.2020:

Възникналите ПТП са 3, от тях 2 са тежки, ранени са двама. Трите ПТП са възникнали на територията на РУ - Дупница. Като участници в движението пострадалите са били в качеството на: пътник в лек автомобил – 2 –ма ; водач – 1.

През периода от 1.01.21 – 31.05.21:

Възникнали са 6 ПТП, 5 от тях са тежки с 6-ма ранени. 4 от произшествията са възникнали на територията на РУ Кюстендил, 2 – на територията на РУ Дупница. 1 от пострадалите е бил в качеството на пешеходец, 4-ма са били пътници, 1 – водач.Топ Новини

Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден