Избрани Новини

Започва кампания срещу наркотиците в Пиринско

Мотото на кампанията за 2021 г. е "Споделяйте факти за наркотиците. Спасявайте животи!"

Общинският съвет по наркотични вещества - Благоевград ще отбележи 26 юни - 
Международен ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици с редица събития. Мотото на кампанията за 2021 г., определено от Комисията по наркотични вещества към ООН е "Споделяйте факти за наркотиците. Спасявайте животи!"
ПРОГРАМА:
21.06. – 11:00 часа в парка на Петрич - откриване на изложба „България - ЗА превенцията и ПРОТИВ наркотиците“ - организатори на събитието са Община Петрич и Общинският съвет по наркотични вещества - Благоевград.
22.06. - 11:00 часа на партера в сградата на Община Благоевград – откриване на изложба с две теми - „С любов към свободата и Отечеството в борбата с наркоманиите“ и „С любов към животните в борбата с наркоманиите“. Ще бъдат изложени рисунките и постерите, които спечелиха награди в конкурса по превенция на наркоманиите за учебната 2020 - 2021 г. за ученици в 2 теми – „Човекът – свободен и независим“ – за V – XII клас, и „Моят любим национален герой“ – за I – IV клас, както и фотоси и рисунки на домашни любимци, които отглеждат децата, и такива, които са осиновени от граждани, като целта е да се установи контакт с хора, отглеждащи изоставени животни, за да се подпомогнат с дарение или осиновяване на животно.
23.06. – 11.00 часа в Банско, Посетителски информационен център – среща с ученици от VI клас по превенция на наркоманиите.
23.06. – 21:00 часа по програма БНТ 2 ще се излъчи филмът „Началото е край“. Филмът спечели Специалната награда на журито на XVIII Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми, Варна, 2019 г.
24.06. – 21:00 часа по програма БНТ 2 ще се излъчи филмът „Неупиваема чаша“.
25.06. – 21:00 часа по програма БНТ 2 ще се излъчи филмът „Свободата да бъда“.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)