Избрани Новини

Стенопис ще украси градинка в квартал в Кюстендил

Стенописът ще бъде създаден от художествената школа "Новите майстори"

Стенопис в стил "Банкси" ще украси създадена с доброволен труд градинка в квартал в Кюстендил. Стенописът ще бъде създаден от младите кюстендилски творци от художествената школа "Новите майстори", информира БНР.
Новият street (уличен) проект ще бъде реализиран днес на калкан с площ от около 90 кв.м, разказа ръководителят на школата – педагогът и художник Евгени Серафимов.
Мястото, което ще украси новият проект, е облагородено от местни жители, съвсем доброволно, и е било бивше бунище. "Сега то е превърнато в европейска градинка – много дизайнерска и стилна. Създавайки това място за отдих с детски кът, хората са показали, че градът сме ние и когато виждаме красивото можем да го постигнем", каза Серафимов.           
Създаден ще бъде голям стенопис в стила на световно известния артист Банкси, като комплимент към неговото творчество. "Ще работим в неговата стилистика, в която имаме изчистено, символично черно-бяло изображение, с цветен акцент. В случая ще създадем фигурите на хора и дете, което държи хвърчило, като израз на мечтата на хората", разказа още Серафимов.
В проекта участват 12 души от школата. 


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)