Избрани Новини

Започва ремонтът на още два участъка от път Гюешево - Кюстендил

Ще се ремонтират отсечки между селата Вратца и Жиленци и от Коняво до Цървеняно

През следващата седмица започва поетапният ремонт на още два участъка от първокласния път I-6 Гюешево - Кюстендил, основна транспортна артерия и връзка с ГКПП „Гюешево“, съобщиха от АПИ. Ще се ремонтира 3 км отсечка между селата Вратца и Жиленци /от км 13+570 до км 16+570/ и 4,3 км - от Коняво до Цървеняно /от км 33+180 до км 37+500/, в област Кюстендил. Срокът за завършването на строителните работи е до края на 2021 г.

В средата на март т.г. стартира ремонтът на 5 км от първокласното трасе през Конявската планина, в участъка от с.Цървеняно до границата с област Перник /от км 37+500 до км 42+480/. Предвижда се при сухо време и изпълнение на строителните работи в съответствие с графика ремонтът на 5-километровата отсечка да завърши до края на юли т.г. С изпълнието и на трите участъка тази година ще бъдат ремонтирани над 12 км от първокласния път.

Строителните дейности се изпълняват на малки участъци в едната лента за движение като трафикът преминава двупосочно с изчакване в свободната лента. Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват стриктно пътната сигнализация, тъй като преминават през участък с извършващи се строителни работи.

Проектът за обновяване на трите отсечки от път I-6 включва цялостна подмяна на асфалтовата настилка, подобряване на отводняването със стабилизиране на банкетите и почистване на водостоци и окопи, нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и мантинели. Инвестицията от бюджета на АПИ е за 6,7 млн. лв. Ремонтът се изпълнява от пътноподдържащата фирма, с която АПИ има договор по ЗОП за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Кюстендил.Топ Новини

Снимка на Деня

Прогноза за времето в Плевен и областта - 5 май