Избрани Новини

Христо Терзийски: Съхранението на духовното и културното ни наследство е наш дълг към следващите поколения

Правителството отдели близо 2.7 млн. лв. за ремонт и реставрация на храмове и манастири в Кюстендилска духовна околия

Съхранението на духовното и културното ни наследство е не просто наш ангажимент, но и дълг към следващите поколения. През изминалия мандат правителството отдели близо 2.7 млн. лв. за ремонт и реставрация на храмовете и манастирите в Кюстендилска духовна околия. Пожелавам в обновеното Архиерейско наместничество да се работи пълноценно за доброто на Църквата и хората от областта! Това заяви ексминистърътна вътрешните работи Христо Терзийски, който присъства на официалното откриване на новата сграда на Архиерейското наместничество на Кюстендилска духовна околия. Събитието уважиха и Михаела Крумова, Анелия Любенова, Станислав Тенев и Нели Точева.
Обновената сграда се намира в двора на храма „Св.Димитър“ в Кюстендил. Тя бе тържествено осветена от Негово преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп и Величкият епископ Сионий. Наместничеството получи като дар копие на  Бачковската чудотворна икона.
„На Архиерейското наместничество желая от сърце здраве, благоденствие и успех в предстоящите начинания!“, пожела от своя страна Михаела Крумова.
„Голяма радост е за мен да се случи това събитие, защото в продължение на няколко месеци сградата бе основно ремонтирана. Много труд и средства се положиха, за да може тази сграда, която досега пустееше, да функционира“, каза още архимандрит Исаак.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов