Христо Терзийски: Съхранението на духовното и културното ни наследство е наш дълг към следващите поколения

Правителството отдели близо 2.7 млн. лв. за ремонт и реставрация на храмове и манастири в Кюстендилска духовна околия

Съхранението на духовното и културното ни наследство е не просто наш ангажимент, но и дълг към следващите поколения. През изминалия мандат правителството отдели близо 2.7 млн. лв. за ремонт и реставрация на храмовете и манастирите в Кюстендилска духовна околия. Пожелавам в обновеното Архиерейско наместничество да се работи пълноценно за доброто на Църквата и хората от областта! Това заяви ексминистърътна вътрешните работи Христо Терзийски, който присъства на официалното откриване на новата сграда на Архиерейското наместничество на Кюстендилска духовна околия. Събитието уважиха и Михаела Крумова, Анелия Любенова, Станислав Тенев и Нели Точева.
Обновената сграда се намира в двора на храма „Св.Димитър“ в Кюстендил. Тя бе тържествено осветена от Негово преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп и Величкият епископ Сионий. Наместничеството получи като дар копие на  Бачковската чудотворна икона.
„На Архиерейското наместничество желая от сърце здраве, благоденствие и успех в предстоящите начинания!“, пожела от своя страна Михаела Крумова.
„Голяма радост е за мен да се случи това събитие, защото в продължение на няколко месеци сградата бе основно ремонтирана. Много труд и средства се положиха, за да може тази сграда, която досега пустееше, да функционира“, каза още архимандрит Исаак.Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия