Избрани Новини

ВАС поряза и последния напън на Румен Томов за връщане в кметския кабинет

Остави без разглеждане жалбата на отстранения градоначалник

Окончателно приключи сагата с кметските правомощия на Румен Томов, информира strumapress.com. Петчленен състав на Върховния административен съд остави без разглеждане жалбата на отстранения градоначалник и окончателно попари надеждите му да „изчисти името си“.

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ молба на Р. Т. от гр.Благоевград, с която се иска отмяна на основание чл.239, т.1, т.3 и т.4 АПК на влязло в сила Решение № 4768 от 14.04.2021 г. постановено от тричленен състав от Трето отделение по адм. д. № 6303/2020 г. по описа на Върховен административен съд.
ПРЕКРАТЯВА производството по адм. дело № 5899/2021 г. по описа на Върховния административен съд, петчленен състав на Първа колегия.
Определението е окончателно.

По този начин се сложи край на 18-месечното ходене по мъките и използване на всякакви похвати само и само да се запази кметския стол.

По време на делата ще запомним Румен Томов с култовите му изказвания „Трима съдии мислят по-добре от един“, „Аз съм си кмет“ и „Предприел съм действия“.

Определението по тази жалба ясно показа, че всички съдебни състави в Република България мислят по един начин и той е, че Румен Томов е нарушил ЗМСМА и трябва да бъде отстранен от поста.

При така стеклите се обстоятелства единственият начин бившият градоначалник отново да бъде кмет е да спечели доверието на благоевградчани на частичните местни избори на 27 юни 2021 г., които самият той предизвика заради едновременното упражняване на длъжността „кмет“ и едноличен търговец.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов