Избрани Новини

Откриха ХХII Национален ученически конкурс "За хляба наш...” (снимки)

Представена бе изложба на ученически творби – рисунка, приложно изкуство и макети

Днес в Благоевград се проведе официалното откриване на ХХII Национален ученически конкурс „За хляба наш...”. На площад „Народни будители” започна първият ден.
По традиция Неврокопският митрополит Серафим заедно със свещеници от благоевградския храм „Въведение Богородично” благослови хляба на участниците в XХII Национален ученически празник „За хляба наш…”. Ясен Попвасилев, вр.и.д. кмет на община Благоевград, поздрави всички участници и присъстващи, връчи поздравителен адрес и награди печелившите в една от категориите.
В сградата на Младежкия дом гостите имаха възможността да разгледат изложба на ученически творби – рисунка, приложно изкуство и макети, а край сцената бяха подредени хлебни изделия.
Талантливите деца от ЦЛТРДБ се включиха в музикалната програма на сцената на площад „Народни будители”.
На събитието присъстваха още Бонка Ичкова, областен координатор на Синдиката на българските учители в КНСБ - Благоевград, Юлиана Христова, ст.експерт по български и литература към РУО - Благоевград, и представители на културни институции, училища, детски градини, деца, родители и гости на града.
Ученическият конкурс продължава и утре от 10.00 часа на пл.„Народни будители”.
Проявата е част от културната програма на Община Благоевград за 2021 година. XXII Национален ученически празник „За хляба наш…“ е посветен на Деня на земята.
Организира се със съдействието на Община Благоевград, Министерството на образованието и науката, Националния дворец на децата, Регионалното управление на образованието в  Благоевград и Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)