"Пирин" започва подготовка на 17-ти юни

До 26-ти юни тимът ще се готви в Благоевград

Представителният отбор на Пирин ще започне подготовка за новия сезон на 17-ти юни. Първата тренировка ще се проведе на стадион „Христо Ботев“ от 10:00 ч. с традиционния водосвет за здраве и успехи на отбора.
До 26-ти юни тимът ще се готви в Благоевград, а ден по-късно ще отпътува за подготвителен лагер. По време на подготовката за новия сезон Пирин ще изиграе общо седем контролни срещи. Три от приятелските мачове ще се проведат в периода, в който отборът ще бъде на подготвителен лагер. Мястото на лагера ще бъде обявено допълнително.

Имената на съперниците в контролите, както и точните дати и часове на провеждането им, ще бъдат обявени преди първата тренировка за новия сезон.

След днешното заседание на Изпълнителния комитет на БФС стана ясно, че първенството през новия сезон в Първа Лига ще включва 14 отбора. Според регламента на шампионата за сезон 2021-22 14-тият в крайното класиране ще изпадне директно от елита, а предпоследният ще срещне четвъртия от Втора лига в бараж. Първият, вторият и третият във Втора лига влизат директно в Първа лига, която от сезон 2022-2023 година ще бъде съставена от 16 отбора.

Първият кръг от новото първенство ще се проведе между 23-ти и 26-ти юли.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен