Избрани Новини

На среща взеха важни решения за бъдещето на ФК "Пирин"

На нея е обсъдено бъдещето на първия отбор и на женския тим

Ръководството на Пирин Благоевград проведе среща, на която са взети важни решения за бъдещето на клуба. На нея е обсъждано бъдещето на първия отбор, както и на женския тим. „Орлетата“ са изпратили заявка за участие на дублиращ отбор в Трета лига, както е обсъдена и работата в школата и сътрудничеството с American Soccer University. Със съдействието на Община Благоевград ще продължат и подобренията по стадион „Христо Ботев“.

На работна среща между собственика на ФК Пирин Благоевград Пол Белогур и изпълнителния директор Таско Тасков във връзка с бъдещето развитие на клуба бяха взети следните решения:
1.Женският отбор - Пирин Лейдис продължава своето участие в женското първенство по футбол и през следващия сезон. Оценката за представянето на тима е добра, очакванията за следващия сезон са свързани с надграждане на постигнатото до момента.
2.Изпратена е заявка за участие на Пирин 2 в първенството на Трета лига за сезон 2021-22 г. Отборът спечели заслужена промоция в третото ниво на българския футбол след победа в баража срещу Левски - Раковски. Желанието на мениджъра на представителния отбор Уорън Фийни е да наблюдава развитието на младите ни играчи в реална състезателна среда, която официалните мачове от Трета лига се очаква да осигурят.
3.ФК Пирин ще сведе до минимум контактите с агентите на футболистите, като в бъдеще, играчите, преговарящи директно с клуба, а не чрез агенти, ще се ползват с предимство.
4. По повод началото на сътрудничеството между ФК Пирин и American Soccer University в треньорския състав на Детско-юношеската школа ще работят само млади и перспективни треньори от Благоевград и региона, които ползват английски език. Клубът ще се ангажира с повишаването на тяхната квалификация и професионални умения.
5.ФК Пирин със съдействието на Община Благоевград продължава подобренията по стадиона, за да придобие той по-приветлив и комфортен вид за предстоящото участие на представителния отбор в efbet Лига", написаха от клуба.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)