Избрани Новини

САС върна на прокуратурата делото "Дупнишка популярна каса“

САС оставя без разглеждане жалбата на защитата на Ивона Б.

Апелативен съд – София отмени определението на Окръжен съд – Кюстендил, с което съдът остави без уважение исканията на двамата защитници на подсъдимата Ивона Б. за прекратяване на съдебното производство и вместо това връща делото, известно като „Дупнишка популярна каса“ на прокурора при Окръжна прокуратура – Пловдив, за отстраняване на нередности в Обвинителния акт.

„Прочитът на обвинителния акт показва, че той, независимо че веднъж е бил поправян и допълван, отново не отговаря на изискванията на чл. 246, ал.2 от НПК. Продължава да е неясен, с непълна и нестройна обвинителна теза, още и не съдържа необходимите твърдения за това кои факти прокурорът счита за съставомерни. Липсва годно поставена обвинителна претенция, която да поставя ясни рамки на фактите, така както следва да се проверят при подвеждането им под съответния престъпен състав и да обосноват правилното приложения на материалния закон изобщо“, пише в мотивите на въззивната инстанция.

САС оставя без разглеждане жалбата на защитата на Ивона Б. срещу определението на Окръжен съд – Кюстендил, с което съдът е оставил без уважение искане на защитата за прекратяване на наказателното производство.

Апелативен съд – София отменя определението на Окръжен съд – Кюстендил, с което спрямо подсъдимата е взета мярка за неотклонение „Подписка“.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)