Затварят за движение днес т.нар. Подгорски път

Ще бъде затворен и подходът към този участък от път BLG3164 Петрич – Беласица

Във връзка с дейностите по полагане на първи пласт асфалтобетон на път BLG1166 (III-198, Петрич - Първомай) – Коларово – Ключ – Габрене - III – 198“, т.н. „Подгорски път“, от кръстовището на пътя с републиканския път преди с.Първомай до края на с.Коларово до бензиностанцията, Ви уведомяваме, че днес – вторник, 8.06., ще бъде затворен за движение този участък от пътя от 08.00 до 20.00 часа. Съответно ще бъде затворен и подходът към този участък от път BLG3164 Петрич – Беласица.
Обходният маршрут е, както следва:
1. За пътуващи към населените места с.Габрене, с.Скрът, с.Ключ, с.Яворница, с.Камена, с.Самуилово и с.Коларово, достъпът до подгорския път е от път III- 198 Златарево;
2. За пътуващи между с.Коларово и с.Беласица – да се използва стария коларски път между двете села;
3. За пътуващи от Петрич до с.Беласица – да се използва стария алтернативен път.
Тъй като полагането на асфалта ще се осъществи с 2 асфалтополагащи седемметрови машини, е невъзможно да се осъществява движение в 1 платно. В тази връзка ще се направи организация на движение така, че работите да се извършват на етапи, за да се осигурява достъп на жителите на с.Коларово и с.Беласица. За всеки етап ще се поставят указателни табели и ще бъде съобщавано на място за времевия диапазон, в който ще могат да преминават леки автомобили на живущите от двете села.
Гражданите да преминават с повишено внимание в участъците, по които се извършва строителните дейности и да спазват указанията, които са в сътветствие с Наредба №3 от 16.08.2010 г. за временната организация и безопасността на движението при извършване на строителни и монтажни работи по пътищата и улиците.


Снимка на Деня

Щрихи от Плевен