ГЕРБ - Благоевград регистрира листата си за участие в парламентарните избори

На миналите парламентарни избори ГЕРБ-Благоевград постигна втори най-добър резултат в страната

Коалиция ГЕРБ-СДС регистрира в Районната избирателна комисия - Благоевград листата си с народни представители за предстоящите парламентарни избори на 11 юли 2021 г. Документите бяха внесени от областния координатор и евродепутат Андрей Новаков и областния организационен секретар Даниела Савеклиева. Заедно с тях бяха и част от кандидатите за народни представители.

„На изминалите парламентарни избори ГЕРБ-Благоевград постигна втори най-добър резултат в страната, сега се целим в първото място и съм убеден, че можем да го постигнем с отбора, с който се включваме в изборната надпревара. Водач на листата отново е Росен Желязков, бивш министър на транспорта. По негово време се реализираха едни от най-мащабните инфраструктурни проекти”, заяви Андрей Новаков след регистрацията в РИК.

Той коментира, че средната възраст на кандидатите е под 40 години, като в листата са включени и млади хора, освен досегашните народни представители Георги Динев, Александър Мацурев, д-р Тончев и Стефан Апостолов. „Втори в листата е досегашният областен управител Бисер Михайлов. Той не се нуждае от оценка, различна от тази, която вече му бе дадена – Областна администрация-Благоевград беше наредена на първо място в страната по ефективност на работа”, уточни Андрей Новаков. Според него тази кампания ще е по-различна не само, защото преди два месеца мерките не позволяваха големи срещи с хората.

„На 11 юни ще направим голямо откриване на кампанията в зала „Скаптопара", на което да представим цялата листа, малко по-празнично, извън КОВИД темата. Аз мисля, че това ще е една от темите. Когато беше трудно, направихме така, че страната ни да мине през тази криза. Сега е лесно да се критикува. Когато трябваше да се взимат тежките решения, ние го направихме и сега можем спокойно да погледнем хората в очите и да кажем какво сме свършили и какво можем още да направим.
Кампанията няма да е позитивна, съдейки по това, което се случва. ГЕРБ е бил в опозиция три пъти. Няма от какво да се страхуваме. След месец ще докажем, че вървим по пътя към успеха”, допълни областният координатор.

Ето и пълната листа с кандидати за народни представители на коалиция „ГЕРБ-СДС” в 1 Многомандатен избирателен район:

1. Росен Димитров Желязков – юрист
2. Бисер Николов Михайлов - юрист
3. Георги Запрев Динев - инженер, икономист
4. Стоян Костадинов Стоев - мениджър
5. Д-р Емил Серафимов Тончев - лекар
6. Александър Иванов Мацурев - икономист
7. Никола Любенов Джингаров - педагог
8. Наташа Атанасова Стоянова - инженер-агроном
9. Николая Валентинова Илиева - архитект
10. Елена Димитрова Ташкова - компютърен инженер
11. Николай Стоянов Стоянов - предприемач
12. Мехмед Юсуф Мюхтар - икономист
13. Атанас Кирилов Чолаков - предприемач
14. Никол Янкова Тимева-Митрева - педагог
15. Ваня Кирилова Гатдерова - културолог
16. Любомир Валентинов Богоев - филмови изкуства и монтаж
17. Георги Иванов Матеев - педагог
18. Мартин Петров Златарски - студент по фармация
19. Александър Николаев Петков - филолог
20. Михаил Георгиев Тонков - предприемач
21. Ангел Димитров Шопов – педагог
22. Стефан Апостолов Апостолов - финансистСнимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"