Избрани Новини

Областният управител на Кюстендил се срещна с различни институции

РДГ "Кюстендил“ прави контролни проверки за ръждивата борова листна оса

В наше лице имате един добронамерен екип, който желае да работи съвместно с вас и да помага, според възможностите си, за решаване на проблемите и задачите в секторите, които ръководите. Това заяви областният управител инж. Александър Пандурски по време на среща с представители на ОД „Земеделие“, ОД „Държавен фонд Земеделие“, ОД „Безопасност на храните“, Национална служба за съвети в земеделието, Институт по „Земеделие“ и Регионална дирекция по горите.
Работният формат се проведе по инициатива на областния управител на Кюстендил, като се включиха и неговите заместници инж.Георги Илинов и Йордан Гогев. Представителите на териториалните структури запознаха новия екип на ОА – Кюстендил с основните функции и приоритети на институциите, които представляват на територията на областта.
Представителите на областните дирекции отбелязаха, че не срещат сериозни трудности при изпълнение на своите дейности. В хода на разговора те споделиха актуалните задачи, които се изпълняват в момента и запознаха новия областен управител и неговите заместници с основните проекти, които следва да бъдат приключени в срок.
Директорът на Държавен фонд „Земеделие“ обясни, че в момента са в кампания по директни плащания, която приключва до дни. Скоро е приключил приемът и по подмярка 6.3. за проекти, които са насочени към малките земеделски стопани. 54 договора са подписани в последния прием.
От Националната служба за съвети в земеделието информираха, че планират през настоящата година да отворят офис в Дупница, който, освен за Дупница, ще отговаря и за общините Сапарева баня, Рила, Кочериново и Бобошево.
Директорът на РДГ „Кюстендил“ обясни, че в момента се правят контролни проверки за ръждивата борова листна оса. По изготвените оценки на този етап в района няма площи, които да са със силно нападение. „Към момента другата важна задача е изпълнението на противопожарните мероприятия“, информираха още от РДГ - Кюстендил. Стана ясно, че предстои и провеждане на изпити за ловци, за което ще бъде назначена специална Комисия.
„Проблемът с Африканската чума по свинете е решен. На този етап на територията на Кюстендилска област не са намерени диви или питомни свине, които да имат това заболяване“, съобщи директорът на Областна дирекция по безопасност на храните.
Работните срещи на областния управител Александър Пандурски с представители на териториални структури ще продължат и през следващите седмици.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов