Избрани Новини

Преподавателката в ЮЗУ Александра Хонг има нужда от нашата помощ

Предстои й лечение в чужбина

От 10 месеца насам Александра Хонг, преподавател в ЮЗУ "Н.Рилски" - Благоевград, се бори за живота си.
Всичко започна с метастазите, които изядоха гръдната част на гръбнака, той се счупи, след което последва парализиране и се наложи направата на стабилизираща операция с 8 титаниеви пирона. Това струваше 8 хил.лв., след това тя прекара месец в платена рехабилитационна болница в Овча купел - 4 хил.лв. Понеже дълго се установяваше стадият на заболяването, а когато се разбра, че е 4-ти, Саша беше оставена само на силни обезболяващи и по-късно на хормонотерапия. Безизходицата и локдауна я заведоха в Центъра за интегрална медицина в кв.Дружба при д-р Христо Дамянов. Там се практикува инсулинова терапия с активно наличие на частично резонансна терапия. Месец и половина терапия - 16 хил.лева, но лечението се оказа безуспешно. За жалост единствено, което беше постигнато, е напълването на дробовете с вода и разпространяването на метастазите в плеврата на белия дроб. През месец декември тя претърпя две поредни операции на белия дроб в болница "Св.София", където престоят, лекарствата и изследванията, отново бяха около 5 хил.лв.
В момента Саша е 100% инвалид, като такъв тя не получава заплата, а пенсията ще се разглежда в следващите 4-5 месеца. Въпреки болките и забраните, тя активно се занимава с рехабилитацията на краката и успява да се изправи върху патерици. В момента тя е в 4 стадий, не само на млечната жлеза, но и на костите- целия гръбнак и ребрата.
За жалост методите на лечение на рак в България са много бедни.
Държави като Франция и Русия имат нови методики на лечение. Но за това отново трябват средства - за престоя, прегледите, за придружител, за лечението и прочие. Не знаем в коя от двете страни би било възможно да замине по-скоро, защото все още е затруднено пътуването, но през месец август нейното заминаване ще бъде наложително.
На този етап е направена нова сметка за лечението и пътуването.
А Саша ви казва това:
"Аз от все сърце благодаря на всички, които ме подкрепяха и продължавате да подкрепяте. Аз съм жива все още и даже изправена на патериците само благодарение на всички вас.
Моето огромно благодаря на всеки и всички. Момчетата и момичетата, които ме карат на рехабилитацията, а рехабилитаторите все превъзнасят моята воля. Но никаква воля не би могла да удържи живота в състоянието, в което се намира моето тяло, без тази удивителна подкрепа и обща любов."

Всеки, който има възможност да помогне, може да го направи, като дари средства по дарителската банкова сметка:
IBAN: BG87FINV91501317517065
BIC: FINVBGSF
Александра Йосифовна Азизбаева
Първа инвестиционна банка



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов