Стоян Петков с нов вариант на "Стар мерак“ (видео)

Автор на музиката и текста е големият композитор Димитър Янев

Емблематичната македонска песен „Стар мерак“ в изпълнение на талантливия народен певец Стоян Петков направи своята премиера в ефира на Фен Фолк ТВ. Песента е позната със своето шлагерно звучене и се пее от малки и големи вече много години, а младият фолклорен изпълнител предлага своя нов прочит със съвременен аранжимент, който вплита модерното и автентично звучене.
"Тази песен е толкова пята през годините и повечето хора я познават в първоначалната интерпретация и запис на Иван Дяков. Желанието и амбицията ме насочиха към нея, защото тя имаше нужда да й се вдъхне нов живот. В допълнение и шлагерното й звучене, което ме грабна, наклони избора ми към нея“, разказва Стоян Петков.
Автор на музиката и текста на „Стар мерак“ е големият композитор Димитър Янев.
"Благодаря от сърце на Весела и Малинка Яневи, дъщерите на маестро Янев, че ми гласуваха доверието да я запиша. Доста месеци водихме преговори, защото в крайна сметка за тях беше важно кой ще изпълни песента. Признавам си, че бях доста притеснен от гласуваното ми доверие и оказана чест и вложих цялата си енергия в реализацията на този проект!“, споделя обичаният изпълнител. „Благодаря и на Виктор Йорданов-Кардама, който направи за мен новия аранжимент“, допълва той.
Лентата, режисирана от Ненчо Касъмов, е заснета в храм "Успение Богородично", Кюстендил. „Приемам това като благословия за мен, за екипа, за самия проект“, не крие чувствата си Стоян Петков.
Участие във видеоклипа взимат и младите танцьори от ФА „Родолюбие“ - Кюстендил с художествен ръководител Васил Василев.
„Направих тази песен с много любов и с надеждата да зарадва ценителите на българския изворен фолклор, да ги накара да се усмихнат в тези трудни и сложни за всички времена!“, обобщава емоцията и мисията си чаровният Стоян Петков.
Продуцент на проекта е музикална компания „Диапазон Рекърдс“. Видеоклипът може да гледате в ефира на Фен Фолк ТВ и в официалния YouTube канал на медията на адрес: 

https://www.youtube.com/watch?v=diBm845aka0Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"