Избрани Новини

Третият кръг от републиканския БГ-Х Ендуро шампионат се проведе в Корница (снимки)

135 състезатели от цяла България се състезаваха в 6 класа

При невероятна атмосфера и перфектно подготвени трасета протече ІІІ-тия кръг от републиканския БГ-Х Ендуро шампионат на България, който се проведе през изминалия уикенд в Корница.
Състезанието бе организирано от местния Ендуро Клуб Корница с подкрепата на Община Гоце Делчев, Кметство Корница и спонсори.
135 състезатели от цяла България се състезаваха в 6 класа. Интересът към спортното събитие бе много голям и публиката получи много емоции и висок адреналин през двата състезателни дни.
Световният шампион Теодор Кабакчиев от СК „Еконт Екстрийм рейсинг“ - Габрово с КТМ записа първо участие и първа победа на родна земя този сезон, след като спечели надпреварата в клас PRO. Надпреварата събра много зрители, а Кабакчиев беше най-бърз в навигацията в съботния ден и в ендурокроса в неделя и събра максималния брой точки. Втори остана победителят от първия кръг край Кърнаре Кристиан Петров от МСК „WINBET Хард Райдърс“ с KTM 300 EXC, а трети е Любомир Иванов от МСК „Препараторите“ с „GasGas Ec300i“.
В клас EXPERT победата е за съотборника на Кабакчиев в СК „Екстрийм рейсинг“ Микаел Памукчиев с КТМ, който се възползва максимално от контузията на лидера след навигацията Станислав Кирилов от МСК „WINBET Хард Райдърс“ с „Husqvarna“ и успя да грабне победата. След него се наредиха именно Кирилов и Николай Славов от НК „Ендуро виктори“ с KTM 300 EXC.
При SENIOR-ите трета поредна победа постигна представителят на домакините от Корница Асан Имамов с КТМ, който изпревари Радостин Георгиев от ЕК „Луда работа“ с KTM 300 и Стоян Пачарозов от МСК „Х Ендуро Кърнаре“ с KTM.
Трета победа от 3 старта записа и Атанас Димитров от „Ендуро клуб Кърнаре“ с КТМ в клас STANDART, който изпревари в подреждането двама от сътсезателите на „Алба Дамасцена“ МСК – Гюннур Ходжа с „Husqvarna TE 300“ и Генади Илиев с „GasGas EC 300“.
При дамите победата е за Габриела Мартинова от „Екстрийм Рейсинг“ с КТМ, която изпревари Петя Якова от МСК „Х Ендуро Кърнаре“ с KTM FREERIDE.
В клас Джуниър победата грабна Любомир Синев от Ендуро Севтополис - Казанлък.
Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов също присъства на зрелищното състезание и награди победителите.
Организаторите на събитието получиха високи оценки за свършеното от тях по отношение подготовката на трасето и цялостната организация.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)