Избрани Новини

Честити да са ни блондинките!

Днес е Международният ден на русокоските!

31 май е един наистина светъл празник - Международният ден на русокоските! Отбелязва се от 2006, когато за първи път е връчена наградата "Диамантено токче", пише obekti.bg. Тя се присъжда на талантливи, умни, успешни и модерни блондинки.
Сред естествените блондинки има немалко успешни писателки, учени, телевизионни водещи, журналистки. Един от примерите е Джоан Роулинг, авторката на книгите за Хари Потър. През 2006 тя става най-високоплатеният писател в света след Дан Браун.
Мъжете предпочитат блондинки още от каменния век. Учените обясняват това по следния начин: при жените със светли коси нивото на женския полов хормон естроген е по-високо.
Голям принос във формирането на мита за спорния интелект на блондинките има холивудската актриса Мерилин Монро, която става звезда с филма "Мъжете предпочитат блондинките", в който играе много добродушна, но не по-малко глуповата блондинка, чиито житейски избори са неизменно в нейна вреда. В същото време най-известната блондинка в света всъщност е имала кестенява коса. Тя е постигнала успех в Холивуд едва след като се разделила с нея.
За антипод на популярния архетип се смята известната холивудска актриса Шарън Стоун. Още на 13 години нейният коефициент за интелигентност е доста над средния - 154, тоест толкова, колкото е бил и на Алберт Айнщайн.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов