Избрани Новини

Неврокопският митрополит Серафим гостува на забавачи (снимки)

Открит урок по "Религия - Православие" се проведе в детска градина "Вечерница" в Благоевград

Любознателните деца от трета „Б“ група в Детска градина "Вечерница" в Благоевград посрещнаха специални гости -  Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим, Пролет Трифонова - заместник-кмет по култура и хуманитарни дейности и Атанаска Ковачева, главен експерт отдел "Култура" към Община Благоевград. Поводът на посещението бе открит урок по „Религия-Православие“, който се провежда за първи път в благоевградска детска градина.
Децата по желание на своите родители изучават предмета „Религия-Православие“ според възможността, дадена от Министерството на образованието и науката и с разрешението на  директора на детската градина. Подготвени от екипа педагози – Христина Маркова, Маскръчка и учителя по религия Мирела Кючукова, децата демонстрираха знания за християнските празници – Рождество Христово и Възкресение Христово, за светците – св.Петка, св.Йоан Рилски Чудотворец, св.Димитър, св.Георги и други.
Урокът започна с молитвата „Отче наш“, продължи с песни и стихотворения и историята на малко таралежче, което има добро сърце и с радост и старание приготвя най-вкусния хляб в своята малка фурничка. Основна нишка на урока са християнските добродетели, които децата изучават и въплъщават в постъпките си. „Надяваме се да запалим в душите на децата искрата, която да подържа огъня на любовта към родителите, Отечеството, Църквата и Бога – каза  Кючукова.
В края на урока Митрополит Серафим връчи сертификат за завършена първа година с изучаване на „Религия-Православие“ на всяко дете, както и детска книжка „Свето Евангелие за деца“. В обръщението си към децата той отбеляза, че вярата е като маята в тестото, което главният  герой на урока подготвя. Така, както маята заквасва цялото тесто, така и вярата се умножава в човешкото сърце, когато се полагат грижи и се придобиват знания.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)