Избрани Новини

Почина Лейди М, най-старата обитателка в Парка за танцуващи мечки - Белица

Тя е бивша "танцуваща мечка" с много страдания през този период от живота си

Само няколко седмици, след като почина мечокът Стефан, се налага да изпратят и любимата на мнозина Лейди М, най-старата обитателка в Парка за танцуващи мечки - Белица, съобщиха от парка.
Това е изключително тъжен момент за @DANCING BEAR PARKS Belitsa, който "Четири лапи"  управлява съвместно с Fondation Brigitte Bardot. Решението бе взето по време на ветеринарен преглед миналата седмица.
43-годишната мечка е докарана във ветеринарна клиника в София, където с томография се установява, че страда от тежка артроза в раменната и тазобедрената стави. Това е много болезнено състояние и вече не можеше да бъде облекчено с болкоуспокояващи. Подвижността на мечката беше силно ограничена поради цялостното й състояние, затова се наложи да предотвратят по-нататъшни страдания.
Лейди М е бивша "танцуваща мечка", имала много страдания през този период от живота си. Тя бе спасена в Парка през 2007 г., преместена от зоологическата градина в Шумен. Тя беше загубила ухо и беше напълно сляпа, но въпреки уврежданията си Лейди М успя да се адаптира успешно към новия си живот и дори си намери приятел, мечокът Добри.
В Парка Лейди М живееше спокоен живот, докато се наслаждаваше на двете си любими занимания: слънчеви бани и плуване. Тя успя да компенсира тъжните дни от миналото си с щастливите, докато се наслаждаваше на всеки миг от новия си живот в убежището за кафяви мечки.


Топ Новини

Снимка на Деня

Прогноза за времето в Плевен и областта - 5 май