Избрани Новини

ГЕРБ-СДС се регистрира в ЦИК за изборите на 11 юли

Даниел Митов заяви, че ще има известни промени в листите, ще има и приемственост

Коалиция ГЕРБ-СДС се регистрира в ЦИК за изборите на 11 юли.  9 999 подписа внесоха организационният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов, лидерът на Младежи-ГЕРБ Георг Георгиев, заместник-председателят на ПП ГЕРБ Даниел Митов и лидерът на СДС Румен Христов.

„Подадохме документи за регистрация в ЦИК на коалиция ГЕРБ - СДС. Това е едно традиционно добро сътрудничество между най-голямата дясна партия и най-старата демократична партия след промените през 1989 г. Внесохме максималният изискуем брой подписи - 9999. Иначе в рамките на 2 дни колегите от цялата страна събраха 32 хил. подписа", посочи Цветомир Паунов. Организационният секретар на ГЕРБ подчерта пред медиите, че партията е в изключително добра мобилизация и организационна готовност.

„Очевидно е, че ние сме единствените, които можем да се противопоставим на хаоса", коментира и Даниел Митов. Той призова служебните министри да не се оставят да бъдат използвани и да участват в предизборна кампания.

„За съжаление президентът Румен Радев направи така, че служебният кабинет да се превърне в негов предизборен щаб. Това е категорично недопустимо. Служебният кабинет не може да изпълнява подобни функции, а задачата му е да организира честни и свободни избори", напомни Митов.

На въпрос дали Бойко Борисов ще бъде водач на листа, Митов отговори, че това ще се види с времето. По думите му ГЕРБ и СДС отиват на тези избори с енергията и самочувствието на коалиция, спечелила предишните парламентарни избори и очакваща да спечели и следващите.

„Уверени сме, че българските граждани ще ни дадат най-голямо доверие след всички останали политически партии. Правим допълнение на програмата си, на посланията си. Съвсем скоро ще имаме представяне на тези промени в програмата и посланията. Разбира се, вървим напред уверено. Ще говорим на българските граждани за техните доходи, за икономиката, за икономически растеж, за решението на отделните проблеми", изтъкна Митов.

Относно участието в коалиции след изборите и дали ще има забранени сред възможните Даниел Митов посочи, че ГЕРБ отново ще влезе в култура на диалог, както са направили и след 4 април. Той увери, че ГЕРБ отново ще подаде ръка и ще се опита да влезе в разговор с останалите политически субекти.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)