Поставиха под карантина цял автобус с българи, прибиращи се от Гърция

Сънародниците ни са имали отрицателни тестове за COVID-19

Пътници от цял автобус, връщащи се от Гърция, са били поставени под карантина въпреки представените отрицателни тестове. Всички в автобуса имали тест за COVID-19, направен в Гърция 24 часа преди пътуването. Когато стигнали до българската границата обаче, тестовете им не били зачетени.

„От месец фирмата-превозвач работи по този начин. Това е първият такъв случай. Имахме отрицателни тестове, които представихме на РЗИ - Благоевград. Жената ни каза, че този тест е невалиден. Не ни обясни защо, не искаше и да се легитимира. Усложни ни това, че вчера беше почивен ден и не всички лаборатории работят“, разказа пред Нова телевизия Йорданка Налбантова, която е сред пътниците в автобуса. Жената е стигнала до Стара Загора, където живее.

Пътниците от автобуса правят опит да се свържат с РЗИ – Благоевград два пъти – веднъж в 4 часа сутринта и след това следобед. Телефоните на Здравната служба били изключени. В автобуса имало двама пътника, които са си направили тест в друга лаборатория. Техните резултати са признати и те не са карантинирани.

„Мотивът на РЗИ-Благоевград е, че тестът не фигурирал в листата. Държанието им беше нечовешко. Наложи се да си направя още един тест, който отново е отрицателен. Изпратили сме мейли до РЗИ – Благоевград, за да отпадне карантината. Нямаме отговори засега. Звъняхме в РЗИ–Русе, РЗИ–София и РЗИ– Благоевград. Нямаме отговор от никого, държат ни в неведение“, сподели Нели Богданова, друга пътничка в автобуса.



Снимка на Деня

Щрихи от Плевен