Избрани Новини

Незабравими са рилските емоции (снимки)

Туристи от "Рилски езера“ - Дупница и "Осогово" - Кюстендил направиха съвместен преход

По покана на приятелите им от туристическо дружество „Рилски езера“ - Дупница и тази година ТД "Осогово" - Кюстендил направиха съвместен преход в Рила, информира Силвия Михова, секретар на кюстендилското дружество.
"Този път избрахме заедно да изкачим връх Зекирица, 1734 м - първенец на Лакатишка Рила. Един непознат свят - тих и спокоен, изпълнен с много слънце и красота. В Лакатишка Рила няма циркуси и езера, дълбоки речни долини с издигащи се над тях чуки и зъбери. Лакатишка Рила е планински свят, надарен с красива природа от гори, пасища и води, от който се откриват неповторими гледки към Мальовишкия дял на Рила и Седемте рилски езера. Всичките ни усилия си заслужаваха, защото бяхме обградени с красиви и безкрайни пейзажи. С много песни, танци и емоции премина веселбата в хижа "Пионерска".
На следващия ден нашите домакини ни поднесоха поредната приятна изненада - преход до природния феномен "Обесения камък“, манастира "Св.Стефан", разположен на хубава тераса на рида Джоганица, по който се спуснахме и който затваря долината на Джерман.
Вкусили от красотите на Рила, ние отново бяхме докоснати от тази магия. „Гледките бяха неземни. Ще дойдем отново и отново тук!” - обещахме си всички", разказва Силвия Михова – секретар на ТД „Осогово“ - Кюстендил.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов