Избрани Новини

Фотоизложба разказва за духовното величие на Кюстендил

Кюстендилци ще видят близо 80 фотографии и документи

"Кюстендил - непреходни образи на духовност и просвещение" е заглавието на изложбата, която представя Община Кюстендил на централната градска алея в навечерието на 24 май.
Кюстендилци и гости на града ще могат да разгледат близо 80 фотографии и документи, част от личната колекция на историка и почетен гражданин на Кюстендил д-р Румен Манов.
Някои от материалите и информацията към тях са публикувани неотдавна в неговите книги "Приказка за Кюстендил" и "Приказка за България", а други се представят за първи път.
Всички материали в изложбата са специално селектирани и любезно предоставени от д-р Румен Манов и имат за цел да представят Кюстендил и неговата непреходна роля на културно-просветно средище в годините след Освобождението. Сред фотографиите са представени личности, сгради и събития, обвързани с образователната и просветната дейност в региона, както и някои документи с национална значимост.
Изложбата се реализира от отдел "Култура и духовно развитие" на Община Кюстендил.
Нейното официално откриване е  днес от 11:00 часа на площад "Велбъжд", когато ще бъде отбелязан Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов