Избрани Новини

Протестираха пред Районния съд в Разлог

Служители на НС "Жандармерия" и полицията охраняваха подстъпите към сградата

Между 50-60 човека, сред които млади хора, но и семейства и родители на младежи на същата възраст, на която е и нападнатият миналия четвъртък младеж в заведение в Разлог, се събраха днес на мирен протест пред Районния съд, информира БНР.  

Служители на НС Жандармерия и полицията охраняваха подстъпите към сградата, както и околните пресечки. В 10.00 започна съдебно заседание с разпит на свидетели и лицево разпознаване на нападателите. 

Протестът премина без провокации, напрежение или нарушение на обществения ред.

Присъстващите граждани споделиха, че причината да присъстват е очакването им за взимане на строги мерки от страна на правоохранителните органи, за да се пресекат нападенията на членове на определени ромски фамилии. Кулминацията е грубото нападение над младеж, който направил забележка на дете от една от тези ромски фамилии, защото извършвало някои непристойни действия.

Хората в Разлог са категорични, че искат спокойствие и нормален начин на живот.  С местните жители на квартал "Нов път" живеят от години в разбирателство и без проблеми, но приходящи кланове тормозят и тях и другите жители на града.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов