Избрани Новини

Осъдителна присъда за шофьор, причинил смърт по непредпазливост

Присъдата е условна

Благоевградският окръжен съд призна за виновен 41-годишен мъж от Гоце Делчев за това, че като водач на автомобил нарушил правилата за движение и причинил по непредпазливост смъртта на мъж от Гоце Делчев.
За извършеното престъпление тричленният състав на Окръжния съд, председателстван от съдия Красимир Аршинков, наложи наказание "лишаване от свобода“ за срок от 3 години, като отложи изпълнението му с 3-годишен изпитателен срок.

Пътното произшествие възникнало на 25.05.2016 год. около 17.50 часа на път ІІ-19 в района на км. 54+900, посока Гоце Делчев.
Н. К. Н.  нарушил правилата за движение по пътищата, регламентирани в ЗДвП, а именно: чл. 20, ал.2, изр.2 от ЗДвП – „Водачите са длъжни да намалят скоростта и в случай на необходимост да спрат, когато възникне опасност за движението“ и чл. 23, ал.1 от ЗДвП – „Водачът на пътно превозно средство е длъжен да се движи на такова разстояние от движещото се пред него друго превозно средство, че да може да избегне удряне в него, когато то намали скоростта или спре рязко“ и по непредпазливост причинил смъртта на Г. Т. В. от Гоце Делчев – престъпление чл. 343, ал. 1, б. „в” пр.1  във вр. с чл.  342, ал. 1, пр.3 от НК, във вр. с чл.20, ал.2, изр.2 и чл. 23, ал.1 от ЗДвП.
Подсъдимият е лишен от право  да управлява МПС за срок от 3 /три/ години и 6 /шест/ месеца, и е осъден да заплати сторените в хода на досъдебното и съдебното производство разноски.
Делото стартира в края на май 2019 г.,  а осъдителната присъда бе четена в 12-то съдебно заседание.
Постановената присъда може да бъде обжалвана и протестирана в 15-дневен срок  пред Софийски апелативен съд.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов