Избрани Новини

Джипитата от областта ще получават ваксини в шест логистични пункта

Животът

19-05-2021, 11:36

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

РЗИ във Велико Търново е създала организация за приоритетно доставяне на ваксини срещу COVID-19 на общопрактикуващите лекари, като за целта са определени 6 логистични пункта на територията на областта (във Велико Търново, Свищов, Павликени, Полски Тръмбеш, Стражица и Елена) за получаване на ваксини (пунктовете с адресите и графикът за получаване на ваксините са обявени на интернет страницата на инспекцията).

Съгласно заповед РД-01-356/18.05.2021 г. на министъра на здравеопазването от понеделник до четвъртък на всяка седмица, от общопрактикуващите лекари и във временните имунизационни пунктове ще се ваксинират приоритетно лицата на възраст над 60 години и лицата с хронични заболявания (исхемична болест на сърцето, хронична бъбречна недостатъчност, захарен диабет, мозъчно-съдова болест, хронични белодробни заболявания и онкологични заболявания или други заболявания по преценка на лекаря). В дните петък, събота и неделя на всяка седмица ше се ваксинират всички желаещи лица.

Към днешна дата в област Велико Търново са поставени общо 29 783 дози, от които през последното денонощие – 816. Със завършен имунизационен цикъл са общо 11 139 лица от областта.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов