МВР започва акция "Абитуриенти“ в цялата страна

Мобилни полицейски екипи ще следят за нарушители на пътя по време на абитуриентските балове

Мобилни полицейски екипи в цялата страна ще следят за нарушители на пътя по време на абитуриентските балове, а санкции ще се налагат безкомпромисно.

Акция „Абитуриенти“ е започнала още от началото на май. На територията на цялата страна екипи на полицията работят усилено не само през деня, но и вечерта. 

Органите на реда ще проявяват нулева толерантност към всички зрелостници, нарушаващи Закона за движение по пътищата, както и техните роднини и приятели, които ги превозват.

Наказания ще има за всички, които бъдат хванати да се показват през прозорците на автомобилите, не ползват предпазен колан или шофират под въздействието на алкохол и наркотици.

От МВР отчетоха и повишаване на нарушенията и санкциониранте водачи през последните няколко години - от 2017 до 2019 година. Увеличава се броят на установените нарушения на Закона за движението по пътищата. Голяма част от нарушителите не са спазвали скоростните режими, разговаряли са по мобилните си телефони, пресичали са на забранителен сигнал на светофарните уредби, в това число и пешеходци.

През 2019 година са взети 908 мерки спрямо абитуриенти и превозващи ги заради това, че са нарушили Закона за движението по пътищата или Кодекса на застраховането.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"