Избрани Новини

Започва Международният фестивал на уличните изкуства Благоевград "fAIR fest“

Различни спектакли ще бъдат представяни в различни точки на града

За първи път в Благоевград ще се проведе Международен фестивал на уличните изкуства ,,fAIR fest“. Фестивалът ще се проведе в периода 18 – 22 май.
Селектираните спектакли за първото издание на ,,fAIR fest“ са обиколили цяла Европа и благоевградчани ще имат възможността да се насладят на невероятно шоу, съчетаващо в себе си елементи от различните видове изкуства – театрално, танцово и цирково. Всяка вечер в рамките на 5 дни различни спектакли ще бъдат представяни в различни точки на града – пл.,,Македония“, кв.Грамада, кв.Струмско, кв.Еленово и пл.,,Георги Измирлиев“.
Специално за децата на Благоевград ще бъде организиран и двудневен уъркшоп на 21. и 22. май в парк ,,Бачиново“, където малчуганите ще се научат да жонглират с различни инструменти, да ходят на кокили и да се запознаят с други форми на цирковото изкуство.
Театър на огъня и сенките „Fireter“ със специалното участие на MAGO FOFFICINO, ИТАЛИЯ, Константин Константиновский, Русия, с чиято подкрепа се реализира фестивалът, е проект, специализиран в създаването на атрактивни пърформанси, съчетаващи в себе си елементи на огнено шоу, шоу на кокили, жонглиране с огън, огнени инсталации, живи статуи, уникални костюми, конструкции и декори.
Международният фестивал на уличните изкуства Благоевград ,,fAIR fest“ цели да промени типичната представа за пърформанса. Целта му е да разчупи границата между публика и артисти, също така и конвенционалния тип сцена, като търси нестандартни открити локации и похвати зрителите да се почувстват част от свят, изтъкан от красотата на театъра, цирка, танца, огъня, светлината, сенките и тяхната възможност за безкрайни превъплъщения в различни лица, форми и състояния. Използвайки различни средства като танц и жонглиране с различни огнени инструменти, шоу с кокили, уникални костюми, маски, марионетки, живи статуи, светлинни ефекти, сенки и други разнообразни експерименти и пърформанси, фестивалът ще бъде голяма атракция както за благоевградчани, така и за гостите на града. Спектаклите в рамките на петте дни на фестивала ще бъдат представени непосредствено сред публиката, неусетно въвличайки зрителя в необятния океан на фантазии и красота. Вие ще се превърнете в актьори и макар за момент ще станете част от света на Театъра на огъня и сенките, а той – част от вашата радост и усмивки...
Международният фестивал на уличните изкуства ,,fAIR fest“ ще представи внушителен по мащабите си уличен театър, каращ хората да запомнят срещата си с атрактивните и авангардни артисти.
Ето и спектаклите, които ще бъдат представени в Благоевград в рамките на Международния фестивал на уличните изкуства Благоевград ,,fAIR fest“ от 18. до 22. май 2021 г.:
18. май 
Театър на огъня и сенките ,,FIRETER”
19.30 ч. Уличен парад от Съдебната палата
пл.,,Македония“
20.30 ч. ОТКРИВАНЕ – вечерен спектакъл ,,Охлюмотив“
19. май
кв.Грамада, в двора на IV Основно училище "Димчо Дебелянов"
20.00 ч. MAGO FOFFICINO ИТАЛИЯ
21.00 ч. Театър на огъня и сенките „FIRETER“
Вечерен спектакъл ,,Топките“
20. май
кв. Струмско VI СРЕДНО УЧИЛИЩЕ "ИВАН ВАЗОВ"
20.00 ч. MAGO FOFFICINO ИТАЛИЯ
21.00 ч. Театър на огъня и сенките „FIRETER“
Вечерен спектакъл ,,Цветето“
21. май 
10.00ч. – 12.00ч.
Парк ,,Бачиново“
Уъркшоп за децата на Благоевград, желаещи да придобият умения като жонглиране с различни инструменти, ходене на кокили и други форми на цирковото изкуство.
кв. ,,Еленово“, на паркинга на Спортен комплекс „Пирин“
20.00 ч. MAGO FOFFICINO ИТАЛИЯ
21.00 ч. Театър на огъня и сенките „FIRETER“
Вечерен спектакъл ,,Гигантските кукли“
22. май 
10.00 ч. – 12.00 ч.
Парк ,,Бачиново“
Уъркшоп за децата на Благоевград, желаещи да придобият умения като жонглиране с различни инструменти, ходене на кокили и други форми на цирковото изкуство.
Площад ,,Георги Измирлиев " 1
20.00 ч. ,,Ангелиом“ – въздушна акробатика, Константин Константиновский, Русия
21.00 ч. Театър на огъня и сенките „FIRETER"

ЗАКРИВАНЕ
,,Легендата за Деня и Нощта“ Балис и Ейрене с участието на артисти от Балет ,,Арабеск“Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)