Избрани Новини

Обновиха Неврологичното отделение в МБАЛ - Разлог (снимки)

Следващия месец стартира ремонтът на Родилно отделение и кухненския блок в Детско отделение

Днес кметът на община Разлог инж.Красимир Герчев, управителят на МБАЛ - Разлог д-р Божидар Велев и зав.неврологично отделение д-р Лиляна Жегова прерязаха лентата на обновеното неврологично отделение. На събитието присъстваха още зам. кметът по социалните дейности инж.Венцислав Гърменов, председателят на Общинския съвет д-р Мария Копанарова, лекари, медицински сестри, здравни работници и други.
Освещаване на отделението и водосвет за здраве отслужиха отец Янко Русков и отец Димитър Белчин.
Средствата за ремонт на Неврологичното отделение осигури община Разлог и дарителите „Стада Фарма - България“ ЕООД, община Белица със съдействието на кмета Радослав Ревански и в памет на д-р Емил Вакльов, и др.
Всички стаи са реновирани – извършено е цялостно обновяване и освежаване на стаите. Всяка стая е снабдена с телевизор. Отделението е не само с нова визия, но и с осигурена модерна, удобна и функционална среда за лечение на болните.
„През последните години община Разлог изпълнява целенасочено един от основните приоритети в своята политика, а именно здравеопазването. - сподели кметът на общината Герчев. - Поетапно през годините със средства на общината бяха ремонтирани Детско отделение, Хирургично отделение, Вътрешно отделение. Осигурихме жизненоважни системи за кислородна терапия, закупихме висок клас инжектор за скенер, с което се увеличиха диагностичните възможности на болницата. В началото на следващия месец стартираме и ремонта на Родилно отделение и кухненския блок в Детско отделение“ – каза още кметът, благодари на всички дарители и подари икона на Св.Богородица на отделението - да носи закрила и упование на болните, техните близки и всички работещи в Неврологично отделение на МБАЛ-Разлог.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов